Doe u mij maar een paar debutanten

Het is een hype, een ware mediaexplosie. Het lijkt wel of elke journalist die er niet over schrijft, het gevoel heeft er niet bij te horen. Ik heb het over ‘de nieuwe’ Buwalda; ‘Otmars zonen’. Heel Nederland is ‘verlost’ nu Buwalda, na negen lange jaren sinds zijn debuut ‘Bonita Avenue’ met een nieuw boek op de markt komt. Hoe komt het toch dat heel journalistiek Nederland zich op deze man en zijn nieuwe boek stort?

Enfin, hoogstwaarschijnlijk is mijn poging ijdel en zult u met de massa meekijken en meelezen, maar toch probeer ik, eigenwijs als ik ben, uw aandacht te vestigen op een aantal ware parels die binnenkort het levenslicht zullen zien.

Zo komt ‘Ja, maar…’, de debuutroman van Paul Harmsen over minder dan een week uit bij Uitgeverij aquaZZ. ‘Ja, maar…’ is deels autobiografisch en verhaalt over de auteur en over het leven van zijn moeder. Paul Harmsen onderscheidt zich door zijn unieke schrijfstijl waarbij hij dialoog en gedachten ineen laat vloeien en daarmee een bijzondere diepgang bereikt.

Bij Uitgeverij Palmslag verschijnt deze maand ‘De Batavier’ van Ted Polet. Polet is eveneens een debutant. ‘De Batavier’ is een prachtig, gelaagd verhaal over een zeeman die zijn baan kwijtraakt als gevolg van ziekte. Van het geld dat zijn oom hem nalaat koopt hij een oude houten tweemaster, die hij opknapt om ermee naar de Middellandse Zee te zeilen. Tijdens zijn reis redt hij bij de Turkse kust een groep Syrische vluchtelingen uit een lekke rubberboot. Hij brengt ze naar het Griekse eiland Kastellorizo, dat kort daarop geïsoleerd raakt als gevolg van een Turkse militaire actie. Thuisgekomen pakt hij zijn leven weer op, maar de herinnering aan een Syrische vrouw –een van de vluchtelingen- laat hem niet los. Hij gaat naar haar op zoek in de chaos van de Griekse vluchtelingencrisis.

Later dit jaar zal ‘High class date’ van Vera Stupenea verschijnen bij Uitgeverij Aspekt. Stupenea debuteerde met ‘Moord om de hoek’. Dit is haar tweede boek. Opnieuw een thriller van hoog niveau! Het verhaal speelt zich af tegen het decor van een relatiebemiddelingsbureau voor welgestelden en draait om de moord van diverse vermoorde jonge vrouwen. Is er een link naar het datingbureau? De vermoorde vrouwen behoren niet tot de doelgroep.  

 
 

Afdrukken E-mailadres

HT-C Communicatie en Marketing

Snijdershof 34
1713 WD Obdam
Noord Holland
E-mail: info@ht-c-communicatie.nl    
Mobiel: 06-46590516