Drukbezochte lancering debuutroman ‘De Batavier’ van Ted Polet!

Op zaterdag 23 maart jl. vond de lancering van de bijzondere debuutroman van Ted Polet plaats in de bibliotheek van Leiden. Op boeiende wijze vertelde Polet over het ontstaan van zijn roman en over het verhaal zelf.

 

‘De Batavier’ is een prachtige roman over een jonge zeeman die, om gezondheidsredenen, genoodzaakt is om zijn werk op te geven. Van de erfenis die hij van zijn oom ontvangt, koopt hij een tweemaster, knapt die volledig op en gaat ermee richting Middellandse Zee. Tijdens zijn prachtige reizen maakt hij van alles mee. Aan het eind van zijn reis redt hij bij de Turkse kust een groep Syrische vluchtelingen uit een lekke rubberboot. Hij brengt ze naar het Griekse eiland Kastellorizo, , dat kort daarop geïsoleerd raakt als gevolg van een Turkse militaire actie. Deze gebeurtenissen zullen zijn bestaan een onverwachte wending geven.

Thuisgekomen pakt hij zijn leven opnieuw op, maar de herinnering aan een Syrische vrouw die hij uit zee heeft gered laat hem niet los. Hij gaat naar haar op zoek in de chaos van de Griekse vluchtelingencrisis.

Een knap geconstrueerde combinatie van een actueel thema, de scheepvaart, spanning en romantiek maken ‘De Batavier’ tot een roman voor een breed publiek.

‘De Batavier’ wordt uitgegeven door Uitgeverij Palmslag onder ISBN nummer 9789493059092 en is inmiddels overal verkrijgbaar.

Afdrukken