Waarom een redacteur inschakelen?

Wat biedt een goede redacteur je? Hieronder geef ik je het antwoord.

Als schrijver zit je vaak zo diep in je eigen verhaal, dat je niet weet hoe het overkomt op de lezer. Jij, als auteur, weet precies hoe de wereld eruitziet waarin het verhaal zich afspeelt, hoe je hoofdpersoon zich voelt en wat er gaat gebeuren. Daardoor heb je bijvoorbeeld niet in de gaten dat een nieuw personage te plotseling wordt geïntroduceerd waardoor de lezer in verwarring raakt. De frisse blik van de redacteur opent je ogen voor dit soort blinde vlekken.

Veel schrijvers laten hun verhaal wel lezen door enkele bekenden uit hun omgeving – familieleden, vrienden, de buurvrouw verderop die lerares Nederlands is geweest. Een professionele redacteur gaat echter een stuk kritischer met jouw manuscript om. Niet alleen grammaticale fouten haalt hij/zij er voor je uit, maar hij/zij let ook op stijl, voortgang, spanningsopbouw e.d. en zal je daar adviezen in aanreiken. De redacteur verbetert bovendien de schrijfstijl door de zinnen soepeler te laten lopen en zorgt ervoor dat verteltechnieken perfect worden ingezet.

En nu verder…

Je manuscript is nu foutloos en klaar voor de uitgeverij. HT-C Communicatie en Marketing kan je –na de redactie- zelfs nog verder helpen. Wij kennen het boekenvak goed en zo ook de specialiteiten van een groot aantal uitgevers die zich in ons netwerk bevinden. Wij kunnen je helpen de perfecte uitgever te vinden voor jouw manuscript en met het schrijven van een synopsis.

Meer weten? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-46590516.

Afdrukken E-mailadres

HT-C Communicatie en Marketing

Snijdershof 34
1713 WD Obdam
Noord Holland
E-mail: info@ht-c-communicatie.nl    
Mobiel: 06-46590516