• Start
  • Nieuws
  • Het bijzondere verhaal van een 'opschrijver'

Het bijzondere verhaal van een 'opschrijver'

De in Friesland woonachtige Ron van Doorn was jarenlang succesvol copywriter in de reclamewereld. Hij pendelde tussen Haarlem en Amsterdam en werkte onder meer voor diverse omroeporganisaties. Een werkweek van 80 uur was meer regel dan uitzondering en hij stond op het punt voor zichzelf te beginnen. Tot het noodlot toesloeg…

 

Van Doorn kreeg een TIA en een probleem in het centraal zenuwgestel met een totale black-out tot gevolg. Een lang en moeizaam revalidatieproces vulde plotseling zijn dagen; het leven zoals hij dat kende, was voorgoed voorbij. Lezen, schrijven, begrijpen en zelfs lopen, moest hij allemaal opnieuw ‘leren’. Volledig gefocust op zijn revalidatie als hij was, had hij het in eerste instantie nauwelijks in de gaten, maar steeds vaker kreeg hij ‘flarden’ van een verhaal binnen. Een soort van dromen die zich ook in wakkere toestand voortzetten. De artsen schreven hem medicatie voor om hem rust in zijn hoofd te bezorgen, maar de tekstflarden lieten zich niet verdringen.

Van Doorn besloot de tekstflarden op papier te zetten. Was dat dan de bedoeling? Kennelijk, want het opschrijven bracht de rust in zijn hoofd die de artsen niet konden bewerkstelligen. Geruime tijd later begon hij de flarden in elkaar te passen en ontstond de eerste versie van een verhaal dat zou uitgroeien tot een boek dat hij de titel “Nachtmerries worden Werkelijkheid” meegaf.

Van Doorn: “Het is een boek geworden met een open einde want nog voor het af was kwamen er opnieuw stukjes verhaal door maar nu met de opmerking dat het voor deel twee was bedoeld. Of er ooit een echt einde aan het verhaal komt? Ik heb werkelijk geen idee. Ik laat mij meedrijven op hetgeen ik ‘ontvang’ en zie mijzelf derhalve meer als opschrijver dan als schrijver.”

Het boek

‘Nachtmerries worden werkelijkheid’ is een paranormale thriller wanneer het ondergebracht moet worden in een bepaald genre. Het is echter vooral een spannend verhaal geworden dat –onderhuids- diverse maatschappelijke issues aan de kaak stelt. Het is ook een verhaal met humor, liefde én tal van cliffhangers. En ja, ook een verhaal waarin het bovennatuurlijke een belangrijke plaats inneemt. Niet zo vreemd wanneer je bedenkt hoe de verschillende delen van het verhaal zijn ontstaan. Een verhaal ook over de beproevingen die sommigen van ons nu eenmaal moeten doorstaan. Armoe, honger, bedreigingen en duivelse gebeurtenissen, het zijn allemaal zaken waar wij het liefst ver weg van blijven en die velen van ons uitsluitend uit de filmwereld en nieuwsberichten kennen.

Toch kan het gebeuren dat het je overkomt. Net als de jonge mensen in dit verhaal. Dan worden ook jouw nachtmerries werkelijkheid en moet je, net als de personages in ‘Nachtmerries worden werkelijkheid’ eerst het leven en het bestaan ontdekken en begrijpen om weer in veiligheid te komen…

Van Doorn heeft kans gezien de verhaalflarden te verwegen tot een fraai en spannend geheel, weergegeven in een plezierige, maar vooral uiterst toegankelijke schrijfstijl waardoor het boek geschikt is voor een groot lezerspubliek.

‘Nachtmerries worden werkelijkheid’ / ISBN 978-94-6345-355-4 / 332 pagina’s / Pumbo.nl B.V.

Het boek is onder meer te koop via https://www.bol.com/nl/p/nachtmerries-worden-werkelijkheid/

 

***

 

Voor meer informatie over dit bericht en overleg met betrekking tot interviews, lezingen, winacties e.d. kunt u contact opnemen met HT-C Communicatie en Marketing, Hanneke Tinor-Centi, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-46590516.

Afdrukken E-mailadres

HT-C Communicatie en Marketing

Snijdershof 34
1713 WD Obdam
Noord Holland
E-mail: info@ht-c-communicatie.nl    
Mobiel: 06-46590516