• Start
  • Nieuws
  • Debuutroman ‘Casimir’ van Rob Nieuwenstein verschijnt bij Elikser!

Debuutroman ‘Casimir’ van Rob Nieuwenstein verschijnt bij Elikser!

Enige tijd geleden benaderde auteur Rob Nieuwenstein mij met de vraag zijn manuscript te lezen, te beoordelen en er een uitgever voor te zoeken. En jawel, wij hebben opnieuw een succesvolle match!

Tijdens de beoordeling van het manuscript werd ik direct gegrepen door de fraaie schrijfstijl en dat voor een debuut! Nieuwenstein maakt veel gebruik van suggestie, hetgeen een interessant perspectief biedt en de lezer de ruimte geeft zelf invulling te geven. De verhaallijn boeit bovenmatig hetgeen voornamelijk te maken heeft met het feit dat er vrijwel continue een onderhuidse spanning heerst die kriebelt en kraakt en de belofte lijkt te doen richting een volgende gebeurtenis. Een roman met diepgang.

Ik ging voor dit fraaie manuscript op zoek naar een uitgever. Een drietal uitgevers was zeer geïnteresseerd. Na verkennende gesprekken, koos Nieuwenstein voor Uitgeverij Elikser.

Over ‘Casimir’

Fotograaf Cas Wegh de Gendt reist af naar Argentinië om daar foto’s te maken en omdat hij vermoedt dat hij daar zijn nicht Blokkie zal vinden. Cas en Blokkie zijn samen opgegroeid en hadden een hechte band. Door een incident uit het verleden heeft zijn familie, inclusief Blokkie, hem in de ban gedaan. Sindsdien gaat Cas eenzaam door het leven en teistert zichzelf met overmatig alcoholgebruik.

Het verhaal speelt zich af in Buenos Aires, maar door intelligent verwerkte flashbacks schakelt Nieuwenstein terug naar periodes uit het verleden van Cas. Naarmate de episodes uit heden en verleden vorderen, wordt duidelijker wie Cas is en hoe hij zich verhoudt tot zijn nicht. Aan het slot valt een en ander op zijn plaats en blijkt eens te meer Cas’ schrijnende eenzaamheid. 

What do you want to do ?

New mailCopy

Afdrukken E-mailadres

HT-C Communicatie en Marketing

Snijdershof 34
1713 WD Obdam
Noord Holland
E-mail: info@ht-c-communicatie.nl    
Mobiel: 06-46590516