Wat zou het met jou doen? Nieuwe roman Ted Polet raakt actueel thema

Op 5 oktober a.s. verschijnt Het Transport van Ted Polet bij Uitgeverij Palmslag. Polet levert opnieuw een spannende roman af. Dit keer met als actueel thema internationale  vrouwenhandel.

Het Transport is de tweede roman van deze schrijver en net als zijn, enthousiast ontvangen, debuutroman De Batavier, speelt ook dit boek zich deels af op het water. 

Het verhaal

Wanneer vader en zoon Brouwer besluiten tot een zeiltocht op de Waddenzee, treffen zij het lichaam van een verdronken jongeman in het water aan. Vlak nadat zij een verklaring hebben afgelegd aan de marechaussee in Harlingen, komt een jonge Russische vrouw aan boord vragen naar de drenkeling en raken zij verstrikt in een web van internationale vrouwenhandel, intimidatie en moord. De lakse reactie van de autoriteiten zorgt voor gevaarlijke situaties én meer slachtoffers. Zouden de Brouwers anders hebben gehandeld wanneer zij alles van tevoren hadden geweten en … wat zou het met jou doen?

Ted Polet is een zeer boeiend verteller en in Het Transport presenteert hij een verhaal over de worsteling van gewone mensen, die niet alleen worden geconfronteerd met een beangstigende situatie, maar ook met de desinteresse en hardvochtigheid van de overheid, die alleen uit lijkt te zijn op het eigen gelijk. Het Transport herbergt spanning, misdaad en een vleugje romantiek. De trailer die over dit boek in omloop is begint met de vraag… ‘Wat zou het met je doen’… Deze trailer is te vinden op de website van de auteur (www.tedpolet punt com) en op zijn youtube kanaal.

Lezingen

Voor de Corona crisis gaf de auteur enkele enthousiast bezochte lezingen over zijn vorige boek, De Batavier, gecombineerd met boeiende wetenswaardigheden over de scheepvaart. Momenteel is dat vrijwel niet mogelijk, maar zodra de mogelijkheden er weer zijn, gaat hij zeker weer het land door met zijn lezingen.

Over de auteur

Ted Polet (1951) doorliep het gymnasium en ging in 1973 naar zee als stuurman. Later werkte hij als informaticus en kwaliteitsmanager, maar de zee liet hem nooit los. Hij is nog steeds actief als zeezeiler. Na zijn pensioen ging hij fictie schrijven, hetgeen in 2019 resulteerde in zijn debuutroman De Batavier. Hij is getrouwd en heeft drie zoons. 

Het boek

5 oktober 2020 / € 20,95 / paperback / 14 x 21,5 cm / ISBN 978 94 930 5961 0

Afdrukken