• Start
  • Nieuws
  • Prachtige recensies voor ‘Het hoge woord’ van Rosemarijn Milo!

Prachtige recensies voor ‘Het hoge woord’ van Rosemarijn Milo!

Onlangs verscheen ‘Het hoge woord– Vijf vrouwen en een familiegeheim’ van Rosemarijn Milo en inmiddels zijn er al diverse, zeer lovende recensies verschenen.

In ‘Het hoge woord– Vijf vrouwen en een familiegeheim’ staat de grootvader van de auteur, Karel Hamer, centraal. Hamer werd geboren in 1882 en overleefde zijn echtgenote, Augusta Francisca – Guusje - Maes van wie hij innig hield, maar die tot haar dood een raadsel voor hem bleef. Hamer overleed in 1958, bijna 40 jaar na Guusje Maes.

‘Het hoge woord’ is niet alleen een indrukwekkend boek over het persoonlijke leven van Karel Hamer dat zich kenmerkt door liefde en verlies, maar ook een prachtig tijdsbeeld. De gelaagdheid die Milo in het boek weet te leggen, maakt diepe indruk.

Eerder schreef Rosemarijn Milo ‘Een vervlogen droom – Verslag van een te kort leven’. In dit boek vertelt zij over het leven van haar grootmoeder, Augusta Francisca Maes, ofwel Guusje. Guusje leefde van 1891 tot 1918 en was, waarschijnlijk zonder zich dat werkelijk te realiseren, feministe. Guusje was getrouwd, maar had zich het huwelijk heel anders voorgesteld. Zij droomde van een ander leven, onafhankelijk en niet ondergeschikt. Een vervlogen droom is een prachtig portret van een vrouw met overtuigingen die niet pasten in de tijd waarin zij leefde. De briefvorm, waarin het boek is geschreven, laat een zeer fraaie, haast melodieuze schrijfstijl zien.

Inmiddels zijn er van Milo’s meest recente boek een aantal bijzonder mooie recensies verschenen die gepaard gaan met vier en vijf sterren waarderingen!

“De warme schrijfstijl van Rosemarijn Milo verwelkomt je direct vanaf de eerste pagina.”

“Milo heeft een bijzonder boek geschreven dat ook nog eens vlot geschreven is. Het familiegeheim wordt pas aan het eind van het boek verteld, maar al lezende zal de lezer niet verrast zijn door dit familiegeheim.”

“Milo schetst een helder beeld hoe men destijds leefde en de rolverdeling tussen man en vrouw.”

“Een indrukwekkend verslag van een triest leven. Door de manier waarop de tegenslagen van de hoofdpersoon beschreven worden kruipt het verhaal onder je huid.”

“Het verhaal leest heel erg vlot weg. De auteur heeft dat op een hele originele manier gedaan. Deels is het verhaal dan ook fictief en aan het eind vertelt ze welke stukjes van haar opa fictief zijn en waarom ze dat heeft gedaan. Feit en fictie heeft zij heel erg mooi met elkaar weten te verweven.”

De volledige recensies leest u hier: https://www.hebban.nl/boek/het-hoge-woord-rosemarijn-milo#reviews

Beide boeken worden uitgegeven door U2pi BV. ‘Hoge woord’ kent ISBN 9789087599706 en ‘Een vervlogen droom’ 9789087598310. 

Afdrukken E-mailadres

HT-C Communicatie en Marketing

Snijdershof 34
1713 WD Obdam
Noord Holland
E-mail: info@ht-c-communicatie.nl    
Mobiel: 06-46590516