• Start
  • Nieuws
  • Boek van Lore Baeten onderwerp van examenopdracht KU Leuven!

Boek van Lore Baeten onderwerp van examenopdracht KU Leuven!

De Katholieke Universiteit Leuven of KU Leuven heeft voor haar master in seksuologie een examenopdracht uitgeschreven over het boek ‘V(e)erkracht’ van Lore Baeten. De studenten moeten een reflectie schrijven over het boek van Baeten. Veel studenten van deze opleiding wisten de auteur reeds te vinden en stelden haar tal van vragen, die zij overigens met genoegen heeft beantwoord.

In ‘V(e)erkracht’ vertelt Baeten over het feit dat ze op 16-jarige leeftijd werd verkracht en hoe zij haar veerkracht terugvond. Na een jarenlange zoektocht naar een manier om de verkrachting te begrijpen en te plaatsen was het juist het besef dat deze traumatische gebeurtenis een deel van haarzelf is, iets dat ze moet en wil erkennen in plaats van verdringen en erover zwijgen.

Baeten werkte voor haar boek samen met PUNT vzw: een advies- en informatiecentrum over seksueel grensoverschrijdend gedrag en een eerste aanspreekpunt voor slachtoffers en omgeving.

Lore Baeten (1995) is sociaal werker van opleiding en studeert internationale politiek in Gent. In Sint-Niklaas, haar thuisstad, is ze actief als gemeenteraadslid voor CD&V. Ze is eerste opvolger voor het Federaal parlement in Oost-Vlaanderen. Als columniste bij Doorbraak schrijft ze vooral om maatschappelijke taboes aan te halen en te doorbreken.

Paperback 9789492419873 Druk: 1 oktober 2020 140 pagina's

Afdrukken E-mailadres

HT-C Communicatie en Marketing

Snijdershof 34
1713 WD Obdam
Noord Holland
E-mail: htinorcenti@hotmail.com 
Mobiel: 06-46590516