De solozeiler van René Beijersbergen verschijnt op 21 juni!

Op 21 juni a.s. verschijnt De solozeiler van auteur René Beijersbergen. De solozeiler is een spannend boek over terrorisme, cocaïnehandel, buitenlandse politiek en milieukwesties.

De solozeiler is een thriller met een belangrijke historische en geografische achtergrond waar Beijersbergen grondig research voor deed. Een eigentijdse thriller in een landschap waar gevaar, overleving, vriendschap en toeval centraal staan.

De solozeiler kent boeiende personages die de auteur op uitstekende wijze karakteriseert. Hij hanteert bij dit alles een fraaie schrijfstijl, beschikt over een rijke woordenschat en weet op bijzonder beeldende wijze de –voornamelijk Costa Ricaanse- omgeving in woorden te vatten. Dit alles maakt het genre etiket ‘thriller’ feitelijk ontoereikend. De solozeiler is namelijk veel meer dan dát.

Het feit dat Donald Trump het buitenlandbeleid van zijn voorgangers op de schop nam en daarmee plek bood aan dictators en machtswellustelingen, ligt feitelijk ten grondslag aan dit boek. De situatie die door dat beleid ontstond, kwam tot een einde toen op 6 februari 2021 de nieuwe Amerikaanse president Biden, per decreet bekendmaakte niet langer het koningshuis van Saudie Arabië te steunen in haar interventiepolitiek in buurland Jemen. De solozeiler is derhalve ook bijzonder actueel.

Rene Beijersbergen schreef eerder Reizen langs de waterkant, en De Sahara Route, een spannende reisthriller.

Afdrukken