• Start
  • Nieuws
  • Mooie recensie voor Ted Polet in Vrij Nederland Thriller & Detectivegids 2021

Mooie recensie voor Ted Polet in Vrij Nederland Thriller & Detectivegids 2021

Mooie recensie voor 'Het Transport' van auteur Ted Polet in de Vrij Nederland Thriller & Detectivegids 2021! Lees je mee? En heb jij de boeken van Ted Polet al gelezen? Nee? Dan geeft deze fijne recensie wellicht de doorslag. Want niet alleen 'Het Transport', maar ook 'De Batavier' zijn heerlijke boeken!  

'Het Transport' verhaalt over de zeiltocht op de Waddenzee waarbij vader en zoon Brouwer het lichaam van een verdronken jongeman vinden. Diezelfde avond, nadat ze zijn aangekomen in Harlingen en een verklaring over het incident hebben afgelegd aan de marechaussee, komt een jonge Russische vrouw aan boord vragen naar de drenkeling. De raadsels over dit tragische voorval stapelen zich op, maar na thuiskomst lijkt hun leven aanvankelijk weer zijn normale loop te nemen. Schijn bedriegt echter, want vader en zoon blijken verstrikt geraakt in een web van internationale vrouwenhandel, intimidatie en moord, waar de autoriteiten pas op reageren als er meer slachtoffers zijn gevallen.
 
Ted Polet vertelt een verhaal over de worsteling van gewone mensen, die niet alleen worden geconfronteerd met een verschrikkelijke situatie, maar ook met de desinteresse en hardvochtigheid van de overheid, die alleen uit lijkt te zijn op het eigen gelijk. Het transport is niet alleen een boek voor zeilers, maar ook voor liefhebbers van een schokkend hedendaags avontuur, dat zomaar iedereen zou kunnen overkomen.
 
Paperback | ISBN 978 94 930 5961 0
 
‘De Batavier’ is een prachtige roman over een jonge zeeman die, om gezondheidsredenen, genoodzaakt is om zijn werk op te geven. Van de erfenis die hij van zijn oom ontvangt, koopt hij echter een tweemaster, knapt die volledig op en gaat ermee richting Middellandse Zee. Tijdens zijn prachtige reizen maakt hij van alles mee. Zo redt hij op enig moment een aantal vluchtelingen uit het water en raakt betrokken bij hun wel en wee.
Enerzijds zullen liefhebbers van de scheepvaart en de zeilsport plezier beleven aan dit boek aangezien dit onderwerp ruimschoots aan de orde komt. Anderzijds bevat ‘De Batavier’ uiterst actuele thema’s die voor een breed publiek aantrekkelijk zijn. Tel daar de spanning, de romantiek en de fijne, beklijvende schrijfstijl van Polet bij op en het mag duidelijk zijn dat legio mannelijke én vrouwelijke lezers van ‘De Batavier’ zullen genieten!
 
Paperback | ISBN 9789493059092
 
Over de auteur
Ted Polet (1951) doorliep het gymnasium en ging in 1973 naar zee als stuurman. Later werkte hij als informaticus en kwaliteitsmanager, maar de zee liet hem nooit los. Hij is nog steeds actief als zeezeiler. Na zijn pensioen ging hij fictie schrijven. Polet heeft inmiddels twee romans op zijn naam staan en een derde in wording.
Polet is gehuwd en heeft drie zoons.

Afdrukken E-mailadres

HT-C Communicatie en Marketing

Snijdershof 34
1713 WD Obdam
Noord Holland
E-mail: htinorcenti@hotmail.com 
Mobiel: 06-46590516