Nog maar een paar weken…

En dan verschijnt het prachtige ‘Esmé’ van Annet Langedijk bij Uitgeverij Futuro. ‘Esmé’ is de debuutroman van Langedijk, maar dat is nauwelijks voor te stellen.

Niet alleen door de uitstekende constructie van het verhaal, maar vooral ook door de soepele, warme schrijfstijl die deze debutant hanteert. Langedijk weet bovendien de emoties van haar personages zeer goed in woorden te vatten en de sprongen in de tijd, die zij het verhaal heeft ingebracht, neemt zij soepel en dat is zeker niet elke auteur gegeven.

Het verhaal gaat, hoe kan het ook anders, over Esmé die een moeilijke jeugd heeft gehad doordat haar moeder te vroeg komt te overlijden en haar vader psychische problemen krijgt en naar de drank grijpt. Wanneer Esmé jaren later de melding krijgt dat haar vaders gezondheid met sprongen achteruit gaat en hij niet meer zal terugkeren naar zijn woning, keert Esmé, met lood in haar schoenen, terug naar haar geboorteplaats om het huis leeg te halen en gereed te maken voor de verkoop. Ze is voornemens e.e.a. zo snel mogelijk te regelen en net zo snel weer te vertrekken.

Tijdens haar verblijf in haar geboorteplaats en in de ouderlijke woning, gebeurt er van alles met de gemoedsrust van Esmé. De mensen die ze daar ontmoet, zowel oude als nieuwe bekenden, hebben invloed op haar en doen haar beseffen wie ze is en wat ze eigenlijk wil.

Kortom, ‘Esmé’ is een prachtige, gelaagde roman en wij zien al uit naar een volgend werk van deze veelbelovende auteur!

Afdrukken