Met onbedachte rade van Marie-José Verweij verschijnt bij Cluster Effect!

Toen Marie-José Verweij ons enige tijd geleden haar manuscript stuurde, werd ik direct gegrepen door het intrigerende verhaal en door defijne schrijfstijl van deze debutant. Wij gingen voor haar op zoek naar een geschikte uitgeverij en Marie-José kwam in de luxe positie terecht dat zij kon kiezen.

Haar voorkeur ging uit naar uitgeverij Cluster Effect van Han Peeters, zelf eveneens een uitstekend auteur. Onlangs tekende Marie-José haar contract, waarbij de verschijning van haar debuutroman officieel is!

'Moord met onbedachte rade' houdt het midden tussen een psychologische thriller en een rakende roman over Eefje/Eef die gebukt gaat onder schuldgevoelens doordat haar moeder haar de schuld geeft van de dood van haar jongere zusje. Het boek is geschreven in de eerste persoon, waarbij het perspectief met regelmaat wordt verlegd van Eefje als kind en Eef als volwassene. Marie-José hanteert een zeer toegankelijke en inlevende schrijfstijl, hetgeen vooral tot uiting komt in de wijze waarop zij de emoties van het hoofdpersonage; haar schuldgevoelens die haar leven zó enorm beïnvloeden en de boosheid wanneer de ware toedracht van de gebeurtenissen van weleer worden onthuld. 

De liefhebbers van een spannende pschychologische roman met diepgang raad ik aan dit boek in de gaten te houden!

 

Afdrukken