De Barones von Habbeniks en auteur José Bosma komen naar de Bieb in Bussum!

Op zaterdag 25 september a.s. is José Bosma, auteur van het vermakelijke kinderboek ‘De Barones von Habbeniks, van 12.00 tot 15.00 uur aanwezig in de bibliotheek Gooi en meer aan het Wilhelminaplantsoen18 in Bussum en u kunt daar, samen met uw (klein)kinderen bij zijn!

José Bosma zal in de bibliotheek een presentatie geven over haar bijzondere prentenboek ‘De Barones von Habeniks’, de totstandkoming van het boek en het goede doel waar een deel van de opbrengst naar toe gaat, te weten het Ronald mc Donaldhuis Emma in Amsterdam. Er zijn bovendien een tweetal voorleesmomenten ingepland waarbij het jongste deel van het publiek waarschijnlijk aan haar lippen zal hangen.

De aanwezige volwassenen kunnen zich ofwel richten op een kopje thee, koffie met iets lekkers erbij, ofwel het kind in zichzelf voorrang geven en meeluisteren… Voor de kleintjes zijn er bovendien kleurplaten die ter plekke kunnen worden ingekleurd.

‘MAAK VAN ELKE DAG EEN FEESTJE’

Dát is het motto van de barones. Maar wie is toch die barones? De Barones von Habbeniks is een vrijdenkend, onverschrokken en vrolijke dame die, samen met haar hondje tante Sjaantje, van elke dag een feestje maakt, ondanks haar geringe financiële middelen.

Kinderen genieten van de belevenissen van de Barones en tante Sjaantje en de volwassen (voor)lezer zal zich, aan het einde van het boek, beseffen dat de wereld er een stuk fraaier uit zou zien wanneer er meer mensen waren zoals de Barones von Habbeniks!

Het verhaal van de vrolijke barones is geheel op rijm geschreven en wordt geïllustreerd door de heerlijke tekeningen van Angelique Boezer van Noordennen. Het boek heeft een hardcover en telt 48 pagina’s. Het wordt uitgegeven door Boekengilde onder ISBN 978-94-6402-873-7 en is inmiddels overal verkrijgbaar.

Afdrukken