Potentiele bestseller!

Soms krijgen wij manuscripten toegestuurd waarvan wij direct voelen dat het iets heel bijzonders is. ‘Ware liefde, dodelijke haat’, is zo’n manuscript en het is nog een debuut ook. ‘Ware liefde, dodelijke haat’ zit qua constructie uitstekend in elkaar en met thema’s als (buitenlandse) politiek, spionage, spanning, moord, seksueel misbruik en erotiek, zal het niet eenvoudig zijn dit boek in één genre te vangen. Dit houdt echter tevens in dat de doelgroep dat ‘Ware liefde, dodelijke haat’ zal omarmen, heel breed is.

De auteur van dit fraaie werk is Doortje Rome, geboren in het buitengebied van Johannesburg, Zuid-Afrika als derde kind in een welgesteld gezin van een plantage-eigenaar en zijn vrouw, die beiden afstammen van geëmigreerde Nederlandse boeren. Na de middelbare school gaat Doortje Rome Nederlands studeren aan de Universiteit van Kaapstad en komt in aanraking met activistische studenten waar zij zich bevestigd ziet in haar afkeer van het racisme dat haar in haar ouderlijke omgeving in de greep had gehouden. Vanuit deze periode stammen haar eerste korte verhalen, die bekend werden als erotisch. Door de ook in Kaapstad beperkte ruimte om te publiceren  over seksualiteit bleef de verspreiding van haar verhalen beperkt. Publicatie van de eerste korte verhalen heeft nooit plaatsgevonden. Na haar afstuderen publiceerde zij haar eerste roman, dat dezelfde dag dat het verscheen werd verboden. Ze werd opgepakt en verdween voor een halfjaar in een cel. Haar boeken en manuscript werden vernietigd.

Doortje Rome woont sinds twee jaar met haar tweede man in een dorpje in de buurt van Amsterdam en hoopt dat het Nederlandse lezersklimaat wel openstaat voor haar verhalen. Wij zijn ervan overtuigd dat dat het geval is en gaan dan ook vol enthousiasme op zoek naar dé uitgever die ons enthousiasme deelt. Het Nederlandse lezerspubliek raden wij aan deze naam –Doortje Rome- te onthouden… 

Afdrukken E-mailadres

HT-C Communicatie en Marketing

Snijdershof 34
1713 WD Obdam
Noord Holland
E-mail: htinorcenti@hotmail.com 
Mobiel: 06-46590516