Nieuwe roman Ted Polet aanstaande!

Zijn fans kijken ernaar uit en binnenkort is het zover: er komt een nieuwe roman van auteur Ted Polet aan! In 'Drie meter zand' weet Polet het verleden en heden magnifiek in elkaar te verweven.

'Drie meter zand' begint in de nadagen van Napoleon. Een klein Frans oorlogsschip in het zeegat van Ameland wordt tot zinken gebracht door een Engels fregat. Het wrak verdwijnt al snel spoorloos in de zeebodem. Een Hollandse militair in Franse dienst overleeft het gevecht en spoelt aan op het eiland. Hij krijgt tegen wil en dank te maken bij de smokkelarij tussen Ameland en Helgoland, moet vluchten met zijn geliefde en raakt betrokken bij het verzet tegen Napoleon.

Tweehonderd jaar later vinden een zeiler en zijn vriendin op Ameland raadselachtige documenten in de nalatenschap van haar grootmoeder. Zij blijkt af te stammen van de schipbreukeling uit 1811. Het persoonlijk logboek van kapitein De Koning geeft hen een onverwachte blik op het leven van haar voorouders en zet hen op het spoor van het wrak. Na een wekenlange zoektocht op zee bij Ameland vinden ze de resten van het schip, waar een waardevolle lading in blijkt te zitten.

Het wrak wordt echter kort na de ontdekking leeggeplunderd door nietsontziende illegale bergers, die een spoor van geweld achterlaten. De ontknoping vindt plaats aan de Engelse oostkust.

Een historische roman, die uitmondt in een hedendaagse thriller. Verleden en heden zijn op een verrassende manier met elkaar verbonden.

Zeeslagen, verzet en spionage in de tijd van Napoleon, een schatvondst op zee, moderne piraterij en een liefde vol twijfels.

Voor liefhebbers van de zee, van historie, romantiek en spanning. Een moderne thriller, waarin de geschiedenis naadloos is verweven met het heden.

Alvast de trailer zien? Klik dan op onderstaande link.

https://www.youtube.com/watch?v=lEjbDOkdvfk&authuser=1

Afdrukken