Wij verwelkomen Saskia Oudshoorn!

Onlangs las ik het indrukwekkende manuscript ‘Ben ik nou gek?’ van auteur Saskia Oudshoorn. Mijn recensie stond nauwelijks online of zij vroeg mij als haar literair agent op te treden. Een verzoek waar ik graag aan voldoe, zeker bij zo’n mooi werk.

 

‘Ben ik nou gek?’ vertelt het aangrijpende verhaal van Suus van Soomeren. Suus is een jonge vrouw die lijdt aan paniekaanvallen. Op het moment dat zij, met behulp van een psychiater en medicatie grotendeels van haar klachten af is, raakt zij zwanger. Na de bevalling keren de paniekaanvallen in alle hevigheid terug. Suus legt zelfs een complete desinteresse voor haar baby aan de dag. Ze is diep depressief en psychotisch en wordt –samen met haar baby- opgenomen in het Erasmus psychiatrisch ziekenhuis.

Volgens het Fonds Psychische Gezondheid is 4% van de Nederlanders wel eens overvallen door een paniekaanval. Thuisarts.nl noemt zelfs een percentage van 8% bij mannen en 13% voor vrouwen. Kortom… Nederland kent dus welgeteld zo’n 1.790.590 mensen die lijden aan angststoornissen!

Uitgevers die interesse hebben in ‘Ben ik nou gek?’ zijn van harte welkom zich aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Afdrukken