• Start
  • Nieuws
  • Op 1 september a.s. verschijnt de nieuwe verhalenbundel van Simon Soesan!

Op 1 september a.s. verschijnt de nieuwe verhalenbundel van Simon Soesan!

Zijn fans kijken er reikhalzend naar uit en op 1 september a.s. is het dan zover; er verschijnt een nieuwe verhalenbundel van de hand van auteur Simon Soesan! Deze nieuwe bundel, ‘Ik ben jij’, is samengesteld uit de vele korte verhalen die Soesan de afgelopen tijd heeft geschreven. De verhalen ontspruiten aan zijn brein door alledaagse dingen in het hedendaagse Haifa (Israël) en zijn deels gebaseerd op bestaande personages en werkelijke gebeurtenissen.

 

Simon Soesan woont al ruim 30 jaar in Israël en is bekend van columns in diverse Nederlandse bladen, waaronder NRC Handelsblad, het Reformatorisch Dagblad, Israël Actueel en het Nieuw Israëlitisch Weekblad. Eerdere verhalenbundels van zijn hand zijn onder meer ‘Pita met hagelslag’ (2005) en ‘Patatje Vrede’ (2007).

Soesan is weliswaar Jood, maar het geloof dat hij nog het meeste ‘aanhangt’ is het geloof dat elk mens gelijk is. In zijn gemeenschap in Haifa, zo verklaart Soesan, is men in eerste instantie Israëliër en daarna wordt er –indien nodig- pas gekeken naar de verschillende achtergronden van de inwoners. Zijn kinderen gingen er, net als vele andere kinderen, naar de Openbare School, zonder onderscheid te maken tussen Joden, Christenen en Moslims. Dat klinkt wellicht idealistisch, maar is simpelweg een voorbeeld van hoe het óók kan! Pas wanneer politieke of religieuze leiders zich ermee gaan ‘bemoeien’ gaat het mis. Die neemt Soesan in zijn verhalen dan ook met regelmaat en graagte, op satirische wijze, op de korrel.

Soesan heeft een fijne schrijfstijl waarin humor en cynisme hand in hand gaan. Met gevoel voor detail beschrijft hij alledaagse gebeurtenissen uit het dagelijkse leven in Israël dat veelal wordt gedomineerd door angst, terreuraanslagen en oorlog.

Kort na het verschijnen van de bundel, komt Simon Soesan naar Nederland voor de lancering van zijn bundel en enkele presentaties/signeersessies. Wij houden u daar graag van op de hoogte.

De bundel wordt uitgegeven door Uitgeverij Gopher (http://www.gopher.nl/).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hanneke Tinor-Centi van HT-C Communicatie en Marketing: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-46590516 / www.ht-c-communicatie.nl

Afdrukken E-mailadres

HT-C Communicatie en Marketing

Snijdershof 34
1713 WD Obdam
Noord Holland
E-mail: info@ht-c-communicatie.nl    
Mobiel: 06-46590516