• Start
  • Nieuws
  • Ha (beginnende) schrijver, laat mij je helpen!

Ha (beginnende) schrijver, laat mij je helpen!

Uitgevers worden wekelijks overspoeld met manuscripten en boekhandelaren krijgen haast even zoveel berichten over nieuwe uitgaven. Uit dit ongelooflijke aanbod moeten zij hun keuze maken. Een keuze waarbij veelal de naamsbekendheid van de auteur, het onderwerp én de commerciële kansen worden meegewogen.

Het maken van keuzes uit al die manuscripten die er op de redactie van een uitgeverij wekelijks binnenkomen, is geen sinecure. Ga er maar aan staan om juist die pareltjes er tussenuit te vissen die het ‘goed gaan doen’! Vervolgens richten die uitgeverijen hun pijlen weer op de boekhandel. Er verschijnen echter per jaar duizenden nieuwe titels waarvan een gemiddelde boekhandelaar maar een deel in zijn winkelvoorraad kan opnemen. Dus ook voor de boekhandelaar is het zoeken naar de titels die –naar zijn/haar mening- het beste zullen verkopen. De boekhandelaar laat zich leiden door commerciele kansen die hij ziet; garanties zo je wilt. Daarbij is de bekendheid van de auteur vaak doorslaggevend, maar ook het feit of het boek wordt uitgegeven door een invloedrijke/grote uitgever. Daarnaast speelt het oordeel van toonaangevende recensenten vaak ook nog een rol.

Dit alles wil niet zeggen dat een relatief onbekende, of debuterende auteur geen enkele kans maakt. Het is echter wél lastiger, dat zal ik zeker niet ontkennen. De auteur gaat met zijn manuscript ‘de deuren langs’ bij een veelheid aan uitgeverijen en krijgt bij de meesten nee op het rekest. Veel auteurs laten zich daardoor ontmoedigen. Wellicht is het tijd voor een literair agent?

Mijn bedrijf, HT-C Communicatie en Marketing, is (onder meer) zo’n literair agentschap. Wanneer je mij jouw vertrouwen schenkt, dan ga ik met jouw manuscript op pad om er een geschikte uitgever voor te zoeken. Doordat ik een  royaal netwerk én een goede naam hebben binnen de uitgeefwereld, legt dat sowieso wat meer gewicht in de schaal, maar bovendien ken ik de specialiteiten en werkwijzen van een groot aantal uitgeverijen. In later stadium, wanneer jouw manuscript is ondergebracht bij een uitgever, kan ik je ook nog helpen met het in de markt zetten van jouw boek. Uiteraard gaat dat laatste in goed overleg met de uitgever in kwestie, die in veel gevallen ook enige marketingactiviteiten ontplooien.

Heeft e.e.a. jouw interesse gewekt en wil je meer weten? Neem dan contact met mij op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-46590516.

Afdrukken E-mailadres

HT-C Communicatie en Marketing

Snijdershof 34
1713 WD Obdam
Noord Holland
E-mail: info@ht-c-communicatie.nl    
Mobiel: 06-46590516